Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Женитбата

БРАКЪТ В БЪДЕЩЕ

Алтернативен линк


БРАКЪТ В БЪДЕЩЕ





Иде новата култура на света, която ще съедини двата принципа - на мисълта и на Живата. Тя е култура на Милосърдието или културата на Любовта. Първата култура е била на Мъдростта, втората - на Правдата, а третата - културата на Любовта. Тая култура ще съедини мъжа и жената в едно цяло. Ще кажете, че съединяването подразбира обезличаване. Не е така - да се съединиш, това значи да се увеличиш, да се хармонизираш, да станеш по-силен. Българите поддържат девиза: „Съединението прави силата”; една дума липсва на тоя девиз: „Съединението в Любовта прави Силата.” Стремете се всички към това съединя­ване - мъже с жени и жени с мъже - съединяване в името на великата Божия Любов. (СИЛА И ЖИВОТ - II серия - изд. - 2006 г. - 157).



За в бъдеще мъжете и жените няма да се женят, но ще се съчетават като души, ако искат да създават ново поколение, което да бъде носител на нови идеали, на нов живот. (ПРАВЕДНИЯТ - 64).



В бъдеще, когато шестата раса дойде на земята, кандидатите за женене ще се подготвят специално. Те ще отидат на небето, в специална школа за обучаване на кандидатите за женитба. Те ще прекарат в това училище десет години. Като свършат този курс, ще ги изпратят на Земята, дето могат да встъпят в брак. Който няма диплом от този университет, няма право да се жени... Когато момата и момъкът се оженят, в момента, когато са най-щастливи, ще дойде делегация от Венера, да вземе жената. Те ще въздишат един за друг, но при щастлив живот при красиви отношения. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 90).



Млада мома, например, има желание да се ожени. - Защо? - За да стане помощница на Бога, да свърши една работа. В това отношение, желанието й е добро, но тя не знае как да приеме това същество, което иде в дома й. Тя трябва да знае езика му, да знае, как да му готви, как да го учи. Не е достатъчно само да се каже, че двама се любят. Влюбването подразбира изучаване на небесния език. Ще кажете, че това не е нещо особено. Особено е, не е нещо обикновено. Да знаеш как да готвиш на новороденото, как да го храниш, как да му говориш, да знаеш отде иде и какво носи в себе си, това е велика наука. (ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ - 37).



В бъдещата култура ще се позволява да се раждат само две деца, не много както сега, едно момче и едно момиче. След като родят децата, бащата и майката ще бъдат свободни. Майката ще вземе мъжкото дете, бащата - женското. Единият да отиде на единия край на Земята, другият - на другия край и ще си пишат любовни писма... За мен е странен съвременния начин на живот на мъжа и жената. (ЖИВИЯТ ХЛЯБ – 163).



Който не може да живее като брат и сестра, той не може да бъде гражданин на новото Царство на Земята. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ   - 129).





НАГОРЕ